Rundvlees

Dexter rundvlees

Het vlees van onze Dexters is te koop in Landwinkel de Verse Kers aan de bleeksestraat in Wehl. Het vlees is erg mals doordat de Dexter ossen langzaam gegroeid zijn op gras en kuilvoer ZONDER granen zoals maïs en krachtvoer. Hierdoor is het vlees ook rijk aan omega-3 vetzuren. Dit is positief omdat in ons dagelijks voedsel de balans vaak overslaat naar omega-6 en 9 vetzuren.

Toevoegingen

Het vlees dat we verkopen wordt geslacht en ingepakt bij Heinen in Zelhem. Heinen onderscheidt zich door na de slacht de karkassen rustig te laten besterven. Dit komt de smaak en malsheid ten goede. Voor varkens is dit 2 dagen, voor runderen minimaal 5 dagen. Op grote slachterijen die leveren aan supermarkten is dit niet mogelijk.

Na dit bestervingsproces (bij 1-3 graden) wordt het dier verder verwerkt tot het gewenste assortiment. Dit gaat juist heel snel. Dat is om opwarming van het vlees en de daarbij gepaarde bacterievorming te vóórkomen. Hoe sneller het vlees na versnijding in het vacuum zit en diepgevroren wordt hoe beter het is. Heinen heeft dit proces optimaal in orde. Daarom hoeven er ook geen conserveringsmiddelen of bewaargassen toegevoegd te worden aan het onbewerkte vlees.

Bewerkt vlees zoals verse worst, hamburgers, vleeswaren, rookworst en gemarineerde artikelen bevatten doorgaans de helft minder aan E-nummers dan ‘supermarkt-vlees’. Wat nog toegevoegd wordt aan E-nummers zijn enkel deze die essentieel zijn voor de structuur van het vlees. Zonder deze toevoegingen zou een worst uit elkaar vallen wanneer deze aangesneden wordt.

Wilt u in verband met allergie of om andere reden geen toevoegingen aan (een deel van) uw bewerkt vlees? DAT KAN! U kunt bij ons op maat vlees bestellen zonder een of meerdere toevoegingen. Bijvoorbeeld per stuk verpakte hamburgers zonder gluten. Zo kan uw kind met glutenallergie gewoon “met de pot mee eten” met zijn of haar eigen hamburger.

Assortiment

Ons assortiment: (alles gevacumeerd en diepgevroren, 100% Dexter rundvlees)

  • braadvlees, riblappen, soepvlees en worst  (verpakt per pond)
  • schenkel, rosbief, sukade en stoofvlees (verpakt per circa 350 gram)
  • rundergehakt (verpakt per 250 en 500 gram)
  • Hollandse biefstuk, gemarineerde rundersteak en entrecote (verpakt per 2 stuks)
  • runderhamburgers en duitse biefstuk tartaar (tartaarschijven) verpakt per 2 of 4 schijven
  • in het seizoen: BBQ pakketten en rundersaté

 

Varkensvlees

Wij verkopen ook varkensvlees van onze eigen varkens. Kwaliteitsvlees voor een lage prijs, omdat er niets aan de strijkstok blijft hangen! Rechtstreeks vanuit onze stal naar de slager in Zelhem (<15 minuten reistijd). Net als de runderen door onszelf getransporteerd, dus geen stress en dát proef je.

Bij ons kunt u ook halve varkens bestellen om zelf in te vriezen. Voor de Dexter runderen is dat momenteel niet mogelijk omdat we maar nét genoeg Dexter rundvlees hebben om de winkel te vullen.

Annemiek Scholten & Nico Steintjes